Persoane interesate

sâmbătă, 8 ianuarie 2011

Bariera (1972)


Denumirea: Bariera
Anul (1972)
Regia
Mircea Mureşan
Cu Octavian Cotescu, Toma Caragiu
Gen film
Dramă

Durata
91 minute
Premiera in Romania
1972

1942, Nea’ Vitu (Octavian Cotescu) are necazuri cu copiii săi: un fiu (Florin Simion) este fascinat de lumea îmbogăţiţilor de război, iar fata (Mihaela Mihai) umblă cu speculantul “Treispemii” (Dan Nutu). În seara logodnei acesteia, Vitu e denunţat de fiul său că a ascuns o tipografie ilegală în casa unui pictor.

Regizorul Mircea Mureşan realizează o excelentă ecranizare a romanului omonim a lui Teodor Mazilu, care este şi scenarist la acest film.

După 30 de ani, bărbatul revine în mahala şi caută familia Viţu. Ei nu mai locuiau acolo, vecinii s-au schimbat şi el face cercetări să afle ce s-a întâmplat cu ei. Nea Viţu, îţi creşte singur fiica, Rădiţa, şi pe fiul Fănică. Soţia Dorina murise la naşterea lui Fănică. Se pare că problemele familiale sunt bariere greu de trecut. El e om cinstit. Se supără pe şmecherul Fănică. Fănică este alungat şi de Preotul mahalalei, deoarece vroia să facă o nouă biblie... unde el să fie Fănică Dumnezeul.... Rădiţa umblă cu speculantul "Treispemii". În anul 1942, nea Viţu intră în lupta contra naziştilor si se ocupă de o tipografie ilegală, alături de un pictor...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu